Over Kaskoe

Over Kaskoe

Kaskoe is mijn alter ego. Na mijn studie ben ik gaan werken. Door wat mazzel en hard werken heb ik goed verdiend. Mid veertig ben ik tijdens een sabbatical tot het inzicht gekomen dat ik niet op de huidige voet door wilde gaan met werken. Ik heb m’n bedrijf verkocht en heb een strategie uitgewerkt om een passief inkomen te genereren. In deze blog neem ik geïnteresseerden mee in deze strategie en de uitwerking er van.

Achteraf gezien is mijn focus op financiële onafhankelijkheid begonnen toen ik mijn eerste zakgeld van mijn ouders kreeg. Dat moet denk ik rond mijn 8ste jaar zijn geweest. Mijn moeder introduceerde met het zakgeld een kasboekje en een spaarpremie. Per week kreeg ik een gulden zakgeld. Samen met mijn moeder moest ik mijn inkomsten en mijn uitgaven in een kasboekje noteren. En als ik een maand mijn zakgeld had gespaard en niets had uitgegeven, kreeg ik een spaarpremie in de vorm van een extra gulden. Kijk, dat was makkelijk verdiend. Het zorgde er voor dat ik mijn geld niet ad hoc aan nutteloze dingen besteedde. En het heeft er voor gezorgd dat ik de waarde van geld al vroeg heb leren kennen. Tenslotte heeft het er ook voor gezorgd dat ik niet ben gaan lenen voor consumptieve uitgaven maar dat ik daar altijd voor heb gespaard. Je niet in de schulden steken is één van de belangrijkste elementen die helpen bij het financieel onafhankelijk worden.

Nadat ik ben gaan studeren heb ik geen kasboekje meer bijgehouden. Ook toen ik ben gaan werken heb ik geen kasboekje bijgehouden. Pas toen ik met sabbatical ging ontstond bij mij de noodzaak om scherper inzicht te krijgen in mijn inkomsten en uitgaven en de verdeling van die uitgaven. Met internet bankieren is is dat tegenwoordig een fluitje van een cent. ABNAMRO heeft een automatische koppeling tussen de rekeningen met een applicatie met de naam grip. Deze categoriseert automatisch bijna 99% van alle boekingen waardoor het zeer eenvoudig is om inzicht te krijgen in je bestedingen.

Contact

Vragen, opmerkingen of complimenten die je niet in de reacties kwijt kan of wil? Gebruik dan dit contactformulier.

Dit contactformulier vraagt om jouw e-mail adres en naam. Dit heeft als doel om jouw bericht te kunnen beantwoorden. Daarna worden de gegevens vernietigd. Het formulier, jouw bericht, en jouw gegevens, wordt opgeslagen op de mailserver maar niet gedeeld met derden, en ook niet gebruikt voor enig ander doel. Zie ook mijn privacybeleid