Update van de lijst met Britse dividendaandelen

Update van de lijst met Britse dividendaandelen

13 november 2019 1 Door Mr. Kaskoe

November is de maand dat Kaskoe afscheid heeft genomen van zijn aandelen British Telecom. Daarnaast is november is ook de maand dat, ondanks dat de Britten er werkelijk alles aan hebben gedaan om hun eigen economie te torpederen, zij technisch gezien langs een recessie scheren. Dit vanwege een heel klein mini-beetje groei van de economie. Dus vond Kaskoe het tijd worden voor een update van de lijst met Britse dividendaandelen.

Lijst van Britse dividendaandelen

In augustus is Kaskoe begonnen met het overzicht van Britse dividendaandelen. Ik ben van plan deze lijst regelmatig te updaten. Ten eerste omdat ik zelf op deze manier op het spoor kom van interessante Britse dividendaandelen. En in de tweede plaats omdat ik een dergelijk overzicht mis in het landschap van dividendbeleggers, -sites en -blogs. Tijd voor de eerste update van de lijst met Britse dividendaandelen.

Welke criteria gelden voor de lijst met Britse dividendaandelen?

Daar waar de criteria voor de lijst met Europese dividendaandelen redelijk helder zijn, blijft Kaskoe nog een beetje worstelen met de criteria voor de Britse dividendaandelen. Als ik alle criteria toepas zoals ik die op de Europese aandelen, blijft er slechts een heel klein lijstje over. Uiteindelijk heb ik voor nu besloten alle aandelen uit de oorspronkelijke lijst te laten staan. Het is dus aan jullie, als gebruiker van de lijst, de taak om je eigen individuele selectie- of filtercriteria te gebruiken.

Update van de lijst met Britse dividendaandelen

De lijst met Britse dividendaandelen is hier te vinden.

Kaskoe overzicht Britse dividendaandelen

Net als bij de Europese dividendaandelen kunnen we in een periode van een paar maanden geen hele grote verschuivingen verwachten. Die zijn er dan ook niet. De belangrijkste zaken op een rij:

Belangrijkste verandering: weinig verandering

De koers-winst verhouding is praktisch gelijk gebleven, met een wijziging van 20,20 naar 20,88. Dit in tegenstelling tot de Europese dividendaandelen, waar de koers-winstverhouding wel was opgelopen. Het dividendrendement is een klein beetje gedaald en de payout-ratio is een klein beetje gestegen.

Ergens vind ik dit wel opmerkelijk. Want de zes Britse dividendaandelen (nog inclusief British Telecom) in de portfolio van Kaskoe hebben de afgelopen drie maanden wel degelijk beweging laten zien. De koers van Britse aandelen in mijn portfolio is met 10% toegenomen, wat je zou moeten kunnen terugzien in een hogere koers-winst verhouding.

Lijst van Britse dividendaandelen

Hoogste dividendrendement

Welk Brits dividendaandeel biedt het hoogste dividendrendement? Met bijna 11,5% dividendrendement zijn dit Ted Baker PLC en Zytronic PLC. De eerste is een kledingmerk (waar Kaskoe toevallig een shirt van in de kast heeft hangenā€¦) en raad ik heel hard af, tenzij je van gokken houdt. Het aandeel is het afgelopen jaar van 20 GBP naar 4,18 GBP gedaald, wat het hoge dividendrendement verklaard. Ondanks een lager interim dividend in oktober wordt de payout-ratio berekend op ruim 23 keer de winst (nee, dit is geen typefout).

Zytronic ziet er veel interessanter uit. Het bedrijf ontwikkelt en produceert aanrakingsgevoelige sensoren. Ook voor dit aandeel moet je met een beta van 2,44 geen watje zijn en de payout-ratio is momenteel hoger dan de winst. Maar daar staat tegenover dat het bedrijf geen enkele schuld heeft en dat de jaarlijkse dividendgroei over de afgelopen 5 jaar 20% per jaar is.

Grootste dividendgroeiers

De dividendgroeier die er voor Kaskoe uitspringt, is Bellway PLC, een woningbouwer. En het gekke is, deze duikt al een aantal jaar steevast bovenaan mijn lijstje met potentieel interessante dividendaandelen op. Maar op de een of andere manier ben ik altijd bang dat aannemers er een potje van maken. Dit geldt in ieder geval wel voor de Nederlandse aannemers. En dan de Brexit: kunnen de Britten nog wel een huis betalen straks?

Dus tot nu toe leg ik Bellway altijd weer terzijde. Maar: geen noemenswaardige schuld, een nette waardering, een dividendrendement van 4,5%, een payout-ratio van 33% en een jaarlijkse onafgebroken dividendgroei vanaf 2009 met een gemiddelde dividendgroei van 39% over de afgelopen 10 jaar.

Conclusie

Er is weinig veranderd in de lijst met Britse dividendaandelen. Wellicht is het stilte voor de gevolgen van de Brexit in gaan dalen? Desondanks is er zeker nog een aantal interessante dividendgroei aandelen te vinden in de lijst met Britse dividendaandelen.

Heb jij nog Britse dividendaandelen op je watchlist staan? Of ben jij net als Kaskoe ook voorzichtig geworden met Britse aandelen vanwege de Brexit?

Kaskoe haat spam. Lees hier ons privacyreglement .