Watchlist om aandelen te monitoren

Watchlist om aandelen te monitoren

24 januari 2019 0 Door Kaskoe

Hoe vaak gebeurt het dat je een interessant aandeel tegenkomt wat op dat moment te hoog gewaardeerd is? Meneer Kaskoe overkomt dat met enige regelmaat. Ik zet het aandeel dan op mijn watchlist. Wil jij weten hoe dit werkt? En wil jij je eigen watchlist om aandelen te monitoren? Lees dan verder.

De koers van aandelen bekeken door een vergrootglas

Hoe werkt een watchlist?

Als je een interessant aandeel tegenkomt wat je om wat voor reden nog niet wilt kopen, kan je dat aandeel op een watchlist zetten. Meestal doet meneer Kaskoe dat indien hij vindt dat een aandeel te hoog gewaardeerd wordt en dus te duur is. Ik zet het aandeel dan op m’n watchlist met de prijs die ik er wel voor zou willen betalen. De watchlist haalt automatisch iedere 20 minuten de actuele aandelenprijzen op van de aandelen die op de lijst staan. En op het moment dat de prijs van het aandeel onder de prijs komt die ik er voor wil betalen, stuurt de watchlist mij een mailtje.

Mail in inbox

Wil jij ook je eigen watchlist?

Jij kunt ook gebruik maken van deze watchlist. Meneer Kaskoe heeft de watchlist gemaakt met Google Sheets. Het enige wat jij nodig hebt om ermee te werken is een Google account. Eenmalig stel je hem in, en dan kan jij jouw favoriete aandelen monitoren. De watchlist staat online op je eigen Google Drive en werkt altijd (nou ja, zolang Google werkt…)

. Eenmalig stel je hem in, en dan kan jij jouw favoriete aandelen monitoren. De watchlist staat online op je eigen Google Drive en werkt altijd (nou ja, zolang Google werkt…)

Hoe maak ik mijn eigen watchlist?

  • Ga naar de Tools-pagina van Kaskoe en selecteer daar de Watchlist.
  • Zorg dat je een account bij Google hebt.
  • Klik op de link naar de Google Sheet op de Watchlist pagina.
  • De watchlist opent in een aparte pagina met Google Sheets.
  • Maak een kopie, volg de instructies voor de eenmalige configuratie op.
  • Zet je favoriete aandelen die je wilt kopen er in, inclusief een prijstarget.
  • Klaar is Kees. Succes!